Vendet e NATO-s do të diskutojnë për rritjen e shpenzimeve të mbrojtjes, thotë Stoltenberg

Vendet e NATO-s do të diskutojnë për rritjen e shpenzimeve të mbrojtjes, thotë Stoltenberg

Vendet e NATO-s do të diskutojnë objektivat e tyre të shpenzimeve të mbrojtjes në muajt e ardhshëm pasi disa prej tyre bëjnë thirrje për kthimin e objektivit prej 2% në një shifër minimale.

Kështu ka thënë Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg për agjencinë gjermane të lajmeve DPA.

“Disa aleatë janë fuqimisht në favor të kthimit të objektivit aktual prej 2% në një minimum”, citoi DPA të thoshte Stoltenberg në një intervistë të publikuar të martën.

Dhe Stoltenberg tha se ai do të drejtojë negociatat.

“Do të takohemi, do të kemi takime ministrore, do të kemi bisedime në kryeqytete”, theksoi ai.

Megjithatë ai nuk tregoi se cilat vende të NATO-s po bënin thirrje për një objektiv më ambicioz, sipas DPA.

Shefi i NATO-s tha se synonte të arrinte një marrëveshje jo më vonë se samiti i ardhshëm i rregullt i NATO-s, i cili do të jetë në kryeqytetin e Lituanisë, Vilnius, më 11-12 korrik.

MARKETING