Vanessa Fraser, gruaja që e “heshti” Vuçiqin në seancën e Këshillit të Sigurimit

Vanessa Fraser, gruaja që e “heshti” Vuçiqin në seancën e Këshillit të Sigurimit

Në seancën e djeshme të rregullt të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për Kosovën, ka pasur një përplasje verbale mes presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq dhe kryesueses së seancës, Vanessa Fraser nga Malta. Ajo përfundoi me Fraser që përplasi grushtin në tavolinë dhe “heshti” Vuçiqin.

Përplasja verbale ka ndodhur kur kryesuesi i seancës ia ka dhënë fjalën presidentit serb Aleksandar Vuçiq dhe ka përmendur se ai kishte tre minuta për prezantimin e tij, siç ishte marrë vesh më parë.

Vuçiq, në vend të prezantimit të tij, tha se nuk ishte dakorduar dhe shtoi: “Por kjo nuk ka rëndësi”, për të cilën Frazer u përgjigj se “ishte dakord”.

Pasi presidenti serb tha edhe një herë “jo marrëveshje”, Fraser ka reaguar duke goditur tavolinën.

Ajo ka thënë se kjo është marrë vesh me zëvendësin e saj dhe se nuk lejon që të paraqitet si gënjeshtare.

Kush është Vanessa Fraser?
Vanessa Fraser është Përfaqësuesja e Përhershme e Maltës në Kombet e Bashkuara dhe një diplomate karriere nga vendi.

Karrierën e saj diplomatike e filloi si studente e diplomacisë në vitin 1992 dhe dy vjet më vonë u zgjodh sekretare e parë në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Maltës në krye të SHBA-së, pas së cilës u caktua në Departamentin për Mesdheun.

Fraser ishte ambasadori i Maltës në Bruksel, Belgjikë, Luksemburg dhe NATO. Gjatë vitit 2013, ajo u transferua në Itali dhe u akreditua në San Marino dhe organet e Kombeve të Bashkuara me seli në Romë.

Në Kombet e Bashkuara, ajo u zgjodh në vitin 2021 si presidente e Komitetit të Dytë të OKB-së, Komitetit Ekonomik dhe Financiar.

Ajo është gruaja e parë që mban postin e Përfaqësueses së Përhershme të Maltës në Kombet e Bashkuara.

MARKETING