Sondazhi: Dy milionë britanikë vuajnë simptoma të gjata të COVID

Sondazhi: Dy milionë britanikë vuajnë simptoma të gjata të COVID

Dy milionë njerëz në të gjithë Anglinë dhe Skocinë ende vuajnë nga simptoma të gjata të COVID, prej të cilëve 381,000 kanë pasur aktivitetet e tyre të përditshme të kufizuara shumë, sipas një studimi zyrtar të botuar të enjten. Zyra e Britanisë për Statistikat Kombëtare tha se 3.3% e njerëzve të anketuar midis 6 shkurtit dhe 7 marsit raportuan se kishin simptoma të COVID që kishin zgjatur më shumë se katër javë që nga një infeksion fillestar dhe nuk shpjegoheshin nga një gjendje tjetër mjekësore.

Kjo ishte pak më shumë nga 2.9% e njerëzve që raportuan për një kohë të gjatë COVID në një sondazh të ngjashëm ONS në mars 2023, i cili mbuloi të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, megjithëse ONS tha se metodat e dy sondazheve nuk ishin saktësisht të krahasueshme. Ndryshe nga vendet e tjera të mëdha dhe të pasura, në Britani pjesëmarrja e fuqisë punëtore ka rënë që nga fillimi i pandemisë COVID-19 në 2020, duke shqetësuar qeverinë dhe punëdhënësit. Një faktor i madh ka qenë rritja e numrit të njerëzve në moshë pune që janë të sëmurë afatgjatë, i cili është rritur me rreth 700,000 që nga pandemia.

MARKETING