Reshjet e shiut, ndërpritet mësimi në 56 shkolla në Shqipëri

Reshjet e shiut, ndërpritet mësimi në 56 shkolla në Shqipëri

Ministrja e Arsimit dhe Sportit e Shqipërisë, Evis Kushi, sot ka deklaruar se për shkak të situatës së rënduar të reshjeve në disa zona të vendit, është ndërprerë mësimi në 56 shkolla.

Ajo ka informuar se vendimin e kanë marrë për sigurinë e nxënësve, deri në përmirësimin e situatës.
Kushi ka potencuar se të gjitha strukturat e tyre janë vazhdimisht në terren dhe bashkitë janë angazhuar për të marrë masat dhe vlerësuar situatën hap pas hapi.

“Mësimi për orët e humbura do të zëvendësohet në vijim sipas një kalendari të përcaktuar nga DPAP.”, ka shkruar Kushi.

Shkollat në të cilat është ndërprerë mësimi: shkolla 9-vjeçare “Perlat”, Hamallaj; Shkolla 9-vjeçare “Met Hasa”, Durrës; shkolla 9-vjeçare “Fshati Rinia”, Durrës; shkolla e Mesme e Bashkuar “Mehmet Shpendi”, Shalë; shkolla 9-vjeçare “Giman”, Shalë; shkolla 9-vjeçare “Theth” Shalë; shkolla 9-vjeçare “Don Prek Ndrevashaj”, Shosh; shkolla 9-vjeçare “Palaj”, Shosh; shkolla Fillore “Nicaj”, Shosh; shkolla 9-vjeçare “Kir”, Pul.
Mësimi është ndërprerë edhe në Pult shkolla Fillore “Kasnec”; shkolla Fillore “Pog”, Pult; shkolla 9-vjeçare “Bruçaj”, Pult; shkolla 9-vjeçare “Plan”, Pult; shkolla Fillore “Maja Thanës”, Pult; shkolla 9-vjeçare “Xhan”, Pult; shkolla Fillore “Azem Hajdari”, Fierzë; shkolla 9-vjeçare në Lugun e Zi, Tropojë e Vjetër; shkolla Mesme e Bashkuar “Oso Dauti”, Llugaj; shkolla 9-vjeçare ” Kolec Mekshaj”, Tale; shkolla 9-vjeçare “Grykë Lumi”, Shënkoll.

Shkolla e Mesme e Bashkuar “Llesh Nik Daka”, Shënkoll; shkolla 9-vjeçare Marash Gjoni”, Rrilë, shkolla e Mesme e Bashkuar “Zejmen”, Zejmen; shkolla 9-vjeçare “Spiten”, Zejmen; shkolla 9-vjeçare “Tresh”, Zejmen; shkolla 9-vjeçare “Pllanë”, Zejmen; shkolla 9-vjeçare (jopublike) “Effata”, Pllanë; shkolla e Mesme e Bashkuar “Frank Bardhi”, Kallmet; shkolla 9-vjeçare “Rrabosht”, Kallmet; shkolla 9-vjeçare jopublike “Shën Eufemia”, Kallmet; shkolla e Mesme e Bashkuar “Ndoc Gjetja”, Ishull Lezhë; shkolla 9-vjeçare “At Zef Pllumi” Shëngjin; shkolla 9-vjeçare “Fran Ivanaj”, Ishull Shëngjin; shkolla e Mesme e Bashkuar “Kalivaç”, Ungrej; shkolla e Mesme e Bashkuar “Ungrej”, Ungrej.
Shkollat tjera ku ka ndërprerje mësimi janë po ashtu shkolla 9-vjeçare “Gjergj Kastrioti”, Lezhë; shkolla 9-vjeçare “Beselidhja”, Lezhë; shkolla 9-vjeçare “Gjergj Fishta”, Lezhë; shkolla 9-vjeçare “Kosova”, Lezhë; Shkolla 9-vjeçare “Nënë Tereza”, Lezhë; shkolla e mesme profesionale ‘Kolin Gjoka”, Lezhë; gjimnazi “Hydajet Lezha”, Lezhë; shkolla e Mesme Jopublike “Rrogacionistet”, Lezhë; shkolla jopublike “Academi Center”, Lezhë; shkolla jopublike 9-vjecare “At Shtjefen Gjecovi”, Lezhë; shkolla e Mesme e Bashkuar “Karl Gega”, Balldren; shkolla 9-vjeçare “Torovicë”, Balldren; shkolla 9-vjeçare Kakarriq”, Balldren, shkolla e Mesme e Bashkuar “Pjetër Zarishti”, Blinisht; shkolla 9-vjeçare “Troshan”, Blinisht; shkolla e Mesme e Bashkuar “Ndre Mjeda”, Dajç; shkolla e Mesme e Bashkuar “Gjovalin Gjadri”, Gjadër; shkolla 9-vjeçare “Mark Rrozhani”, Mabë; shkolla 9-vjeçare “Manati”, Kolsh, shkolla 9-vjeçare “Barbullojë e Re”, Kolsh.

MARKETING