Putin thotë se Rusia po përjeton mungesë ilaçesh

Putin thotë se Rusia po përjeton mungesë ilaçesh

Presidenti Vladimir Putin ka thënë se ka mungesë të disa ilaçeve në Rusi, pavarësisht se vendi prodhon më shumë nga barnat e veta përballë sanksioneve gjithëpërfshirëse perëndimore për shkak të luftës, përcjell Bota sot.
Ndërsa barnat me recetë janë të përjashtuara nga sanksionet e vendosura për konfliktin, dërgimi i tyre në Rusi është goditur nga pengesat e transportit, sigurimit dhe doganave të shkaktuara nga lufta dhe masa të tjera kufizuese, thonë shifrat e industrisë.

“Ka pasur mungesë të disa ilaçeve, pavarësisht faktit se ne pamë që prodhimi i produkteve farmaceutike në tre tremujorët (e parë) të vitit të kaluar u rrit me rreth 22 për qind”, tha Putin gjatë një takimi televiziv me zyrtarët.

“Gjashtëdhjetë për qind e barnave në treg janë barna vendase. Megjithatë, në disa barna është krijuar një deficit dhe çmimet janë rritur”, shtoi ai.