Putin po përballet me ‘një katastrofë të shpejtë ushtarake’, paralajmëron ish-ministri rus i mbrojtjes

Putin po përballet me ‘një katastrofë të shpejtë ushtarake’, paralajmëron ish-ministri rus i mbrojtjes

Presidenti rus Vladimir Putin po e çon Rusinë drejt revolucionit, duke bërë të njëjtat gabime ushtarake katastrofike siç bëri Rusia në vitin 1917, paralajmëron një analist kryesor i luftës pro-Kremlinit.

Igor Strelkov, një ish-kolonel i FSB-së dhe ish ministër i mbrojtjes së Republikës Popullore të vetëquajtur Donetsk, tha se ushtria e Putinit është në pikën pa kthim ku ai humbet nëse sulmon dhe nëse tërhiqet, transmeton Telegrafi.
“Njerëzit inteligjentë kanë arritur në përfundimin se, në situatën aktuale, Rusia është në një Zugzwang të plotë”, tha ai, duke iu referuar një dileme shahu në të cilën një lojtar vihet në disavantazh për shkak të detyrimit të tij për të lëvizur.

Fjala është gjermanisht për ‘detyrim për të lëvizur’. “Është e pamundur të vazhdojmë të mbrohemi sepse kjo e përkeqëson shpejt pozicionin [tonë] strategjik”, tha Strelkov. “Dhe është e pamundur të sulmosh, pasi kjo është e mbushur me një katastrofë të shpejtë ushtarake”.

Ai paralajmëroi: ‘Efektshmëria luftarake dhe morali i ushtrisë të kujton fuqishëm të njëjtën gjë përpara ofensivës së korrikut 1917 të [Alexander] Kerensky’.

Strelkov – emri i vërtetë Igor Girkin – ishte një nga lojtarët kryesorë në marrjen e kontrollit të Krimesë në vitin 2014 dhe nënshtrimin e rajonit të Ukrainës Donetsk në të njëjtin vit. Ai ka mbështetje kyçe midis komandantëve të ushtrisë dhe shërbimeve sekrete nën nivelin më të lartë.

Ai ka kritikuar prej kohësh strategjinë aktuale të luftës së liderit rus dhe ka kërkuar mobilizimin e nxituar të një milion luftëtarësh të tjerë për të mposhtur Ukrainën, si dhe një prerje të qartë të komandantëve të lartë të Putinit dhe ministrave të mbrojtjes.

Në kritikën e tij të fundit, ai tha: “Nuk thuhet asnjë fjalë që Kremlini të shkojë për ndryshime radikale të personelit dhe reforma të tjera të nevojshme.

MARKETING