Pse Arabia Saudite importon sasi të mëdha rëre?

Pse Arabia Saudite importon sasi të mëdha rëre?

Gjëja e parë që shumica e njerëzve mendojnë kur përmendet Arabia Saudite është shkretëtira, dhe për këtë arsye sasi të pafundme rëre.

Madhësia e Arabisë Saudite është afërsisht 2.2 milionë kilometra katrorë. Gjithsej 95 për qind e vendit është shkretëtirë. Sigurisht, në përputhje me rrethanat, ka grumbuj dhe grumbuj rëre kudo.

Megjithatë, ky vend importon rregullisht sasi të mëdha të rërës.

Rëra është e nevojshme për pothuajse të gjitha punët kryesore të ndërtimit, madje edhe të gjitha materialet kryesore të ndërtimit – betoni, tulla, qelqi – prodhohen duke përdorur rërë.

Në fakt, kjo është ajo që e bën atë mallin e dytë natyror më të përdorur pas ujit.

Duke marrë parasysh që Arabia Saudite po i nënshtrohet punimeve të mëdha ndërtimore, është e qartë se ajo ka nevojë për sasi të mëdha rëre.

Nëse mendonit se Arabia Saudite nuk do të kishte mungesë të këtij burimi dhe mund të nxirrte kamionë me rërë nga shkretëtirat e saj, e keni gabim.

Arabia Saudite mund të jetë një shkretëtirë me rërë, por ajo rërë nuk është e cilësisë së përshtatshme për ndërtim. Granulat individuale të rërës së shkretëtirës kanë skaje të lëmuara që janë të padobishme për ndërtim, ndërsa rëra e lumit ka skaje të dhëmbëzuara që nevojiten për betonin e ndërtimit.

Edhe rëra e zakonshme e plazhit nuk është e dobishme si material ndërtimi për shkak të pranisë së kripës në të.

Prandaj, rëra e lumit është në kërkesë të lartë dhe është në mungesë për shkak të rritjes së nivelit të aktiviteteve të ndërtimit në mbarë botën. Për më tepër, një lumi i duhen qindra vjet për të bërë rërë! /tesheshi.com/

MARKETING