Për herë të parë pas 6 muajsh, Ukraina do të eksportojë sërish energji elektrike

Për herë të parë pas 6 muajsh, Ukraina do të eksportojë sërish energji elektrike

Ukraina do të jetë në gjendje të eksportojë energji elektrike për herë të parë në gjashtë muaj pas sulmeve ruse në infrastrukturën energjetike. Rusia filloi sulmet e qëllimshme ndaj infrastrukturës energjetike të Ukrainës tetorin e kaluar.

Sulmet çuan në ndërprerje të energjisë elektrike, duke i lënë qytetet në errësirë ​​gjatë dimrit. Ukraina u detyrua të ndalonte eksportet e energjisë elektrike por tani do të jetë në gjendje të eksportojë sërish.

Ministri i Energjisë Herman Halushchenko nënshkroi një urdhër ekzekutiv që autorizon eksportet, megjithëse klientët vendas do të kenë përparësi. Ai tha se sistemi kishte prodhuar kapacitet shtesë për gati dy muaj dhe se ukrainasit nuk po përballeshin me kufizime.

Ai vlerësoi gjithashtu punën e inxhinierëve dhe partnerëve ndërkombëtarë për të rikthyer energjinë.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif