Pamjet dramatike të një aeroplani duke u ulur në Portugali (VIDEO)

Pamjet dramatike të një aeroplani duke u ulur në Portugali (VIDEO)

Pamjet e tmerrshme janë shfaqur nga momenti kur një aeroplan pasagjerësh me 90 persona në bord u përplas në një pistë në Portugali pasi erërat e forta shkaktuan një dështim të menjëhershëm të motorit.

Fluturimi SK2901 i Scandinavian Airlines (SAS) u nis nga Stokholmi më 6 janar për në Funchal, Madeira. Kur ai filloi të ulet, një erë e fortë e devijoi aeroplanin prej piste.

Airbus A320 u hodh nga pista, shkëndija fluturoi ndërsa pajisjet e uljes thithnin forcat e pabesueshme dhe flakët shpërthyen për një moment nga motori i majtë.

Aeroplani më pas u kthye në ajër sepse piloti nuk mundi ta ulte në mënyrë adekuate dhe të sigurt.

Duke e rikthyer aeroplanin nën kontroll, piloti u urdhërua të mbante për 20 minuta përpara se të përpiqej të ulej përsëri, por vuri re tym nga motori i majtë.

I shqetësuar për sigurinë e motorit, piloti SAS zgjodhi në vend të Aeroportit Las Palmas në Ishujt Kanarie – një strukturë e pajisur më mirë për mirëmbajtjen e motorit dhe kontrollet e sigurisë.

Pavarësisht incidentit të tmerrshëm, fluturimi SAS përfundimisht u ul i sigurt në aeroportin e Las Palmas dhe të 90 pasagjerët u zbarkuan të padëmtuar.

MARKETING