“Nuk janë përputhur me rezolutat e KS”, Rusia kërkon sanksione ndaj Izraelit në OKB

“Nuk janë përputhur me rezolutat e KS”, Rusia kërkon sanksione ndaj Izraelit në OKB

Përfaqësuesi i Rusisë në OKB, Vasily Nebenzia, i ka bërë thirrje Kombeve të Bashkuara të marrin në konsideratë vendosjen e sanksioneve ndaj Izraelit për shkak të mospërputhjes së tij me rezolutat e detyrueshme të miratuara nga Këshilli i Sigurimit.

Ai vuri në dukje se Rezoluta 2728 e OKB-së kërkonte një armëpushim në Gaza gjatë Ramazanit dhe kjo nuk ishte zbatuar nga Izraeli.

“Ju kujtojmë edhe një herë se mospërputhja me rezolutat e detyrueshme të Këshillit të Sigurimit duhet të çojë në sanksione kundër shkelësve. Ne besojmë se Këshilli duhet ta shqyrtojë këtë çështje pa vonesë”, tha Nebenzia të enjten gjatë një takimi të Këshillit të Sigurimit të OKB-së.

Ministri i Jashtëm francez Stephane Sejourne gjithashtu bëri thirrje për sanksione ndaj Izraelit në fillim të këtij muaji. Në shkurt, Parisi sanksionoi 28 shtetas izraelitë, megjithëse qeveria franceze nuk i ka publikuar emrat e tyre.

MARKETING