Nga sot, mund ta shikoni nëse keni fituar lotarinë amerikane

Nga sot, mund ta shikoni nëse keni fituar lotarinë amerikane

Duke filluar nga sot (6 maj) të gjithë ata që kanë aplikuar për lotarinë amerikane për Green Card do të mund ta kontrollojnë nëse e kanë fituar atë.

Për të mësuar nëse e keni fituar Lotarinë Amerikane duhet të klikoni në faqen e Departamentit të Shtetit dvprogram.state.gov, duhet të klikoni ‘Check Status” e më pas të vendosni kodin unik që keni marr gjatë periudhës së aplikimit.

“The Diversity Immigrant Visa Program” u krijua në bazë të Aktit të Emigracionit të SHBA-së të vitit 1990 që u jep fituesve dhe familjeve të tyre mundësinë e qëndrimit të përhershëm.

Departamenti Amerikan i Shtetit çdo vit ndan 50,000 viza rezidente të përhershme në një përpjekje për të hapur vendin e origjinës të emigrantëve amerikanë në një gamë më të ndryshme.

Siç është sqaruar edhe në vitet e tjera, përzgjedhja bëhet në mënyrë të rastësishme përmes një shorti kompjuterik. /Telegrafi/

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif