“Mundësimi i shkarkimit të kryetarëve ishte kriter kyç”, Kurti thirrje BE-së: Hiqni masat sa më parë

“Mundësimi i shkarkimit të kryetarëve ishte kriter kyç”, Kurti thirrje BE-së: Hiqni masat sa më parë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në lidhje me dështimin e referendumit “pro ose kundër” shkarkimit të kryetarëve në komunat veriore, ka thënë se “rezultatet e votimit të sotëm tregojnë që nuk ka vullnet për t’i shkarkuar kryetarët aktual”, ndonëse Komisioni Qendror i Zgjedhjeve bëri të ditur se iniciativa për shkarkimin e kryetarëve në katër komunat veriore ka dështuar.

Kurti përmendi gjithashtu se mundësimi i shkarkimit të kryetarëve aktual dhe mbajtja e zgjedhjeve për shkarkim “ishin kriter kyç për largimin e masave ndaj Kosovës nga ana e Bashkimit Evropian.”

Ai ka bërë thirrje që masat e BE-së ndaj Kosovës të largohen sa më parë.

MARKETING