Mbretëria e Bashkuar firmos marrëveshjen me Varshavën, sigurohen 1.9 miliardë euro sisteme mbrojtëse për Poloninë

Mbretëria e Bashkuar firmos marrëveshjen me Varshavën, sigurohen 1.9 miliardë euro sisteme mbrojtëse për Poloninë

Mbretëria e Bashkuar ka nënshkruar një marrëveshje 1.9 miliardë paund me Poloninë për t’i siguruar vendit të Evropës Lindore një sistem të mbrojtjes ajrore të projektuar nga Britania.

Rreth 22 subjekte polake të mbrojtjes ajrore do të pajisen me raketa të përbashkëta modulare kundërajrore (CAMM) dhe lëshues si pjesë e marrëveshjes.

Kjo marrëveshje pritet të zgjerojë lidhjet para-ekzistuese të mbrojtjes me Poloninë, ku CAMM janë vendosur pas pushtimit të Ukrainës nga Rusia , raporton PA.

Sistemi CAMM, i prodhuar nga firma raketore MBDA, është projektuar për të përfshirë objektiva të avancuara ajrore deri në 25 km larg.

 

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif