Komandanti i NATO-s: Rusia nuk ka forca të nevojshme për përparim në Kharkiv

Komandanti i NATO-s: Rusia nuk ka forca të nevojshme për përparim në Kharkiv

Rusia nuk ka forca të mjaftueshme të nevojshme për një përparim strategjik në Kharkiv, sipas një deklarate nga komandanti i lartë ushtarak i NATO-s.

Duke folur pas një takimi në Bruksel, komandanti suprem i aleancës për Evropën, Christopher Cavoli tha se ishte i bindur se trupat ukrainase do të ishin në gjendje të mbanin linjat e tyre në rajonin verilindor, ku Rusia nisi një ofensivë të re të befasishme gati një javë më parë.

Cavoli tha gjithashtu se së shpejti priten “përmirësime serioze” në situatën e municioneve në Ukrainë.

Kyiv ka pasur mungesë municionesh dhe armësh pas vonesave në dërgimin e municioneve nga aleatët e tij, veçanërisht nga SHBA.

 

MARKETING