Kanadaja emëron një grua në krye të ushtrisë

Kanadaja emëron një grua në krye të ushtrisë

Kanadaja emëroi një grua si ushtaraken më të lartë të vendit për herë të parë, duke vazhduar shtytjen e kryeministrit Justin Trudeau për të emëruar gratë në punët më të larta.

Gjeneral-lejtnant Jennie Carignan, e ngarkuar me përpjekjet për të eliminuar seksizmin e rrënjosur dhe sjelljen e keqe në forcat e armatosura, do të marrë detyrën më 18 korrik si shefe e shtabit të mbrojtjes.

Carignan, fillimisht një inxhiniere ushtarake, ka komanduar trupa në Afganistan, Bosnje-Hercegovinë, Irak dhe Siri gjatë 35 viteve të saj në ushtri.

“Gjatë karrierës së saj, cilësitë e saj të jashtëzakonshme drejtuese, përkushtimi ndaj përsosmërisë dhe përkushtimi ndaj shërbimit kanë qenë një pasuri e jashtëzakonshme për Forcat tona të Armatosura”, tha Trudeau në një deklaratë.

 

MARKETING