Italia shpall gjendjen e jashtëzakonshme për të trajtuar emigracionin

Italia shpall gjendjen e jashtëzakonshme për të trajtuar emigracionin

Qeveria italiane, në mbledhjen e sotme të kabinetit qeveritar, vendosi të shpallë gjendjen e jashtëzakonshme, gjashtëmujore , për trajtimin e emigrantëve dhe refugjatëve .

Në të njëjtën kohë, pesë milionë euro janë ndarë për të adresuar këtë çështje. “Të gjithë e pranuam propozimin e ministrit të Brendshëm Matteo Piandendozzi, me vetëdijen se ky është një fenomen i rëndë, i cili tregon një rritje të madhe, madje në masën 300%,” tha ministri italian përgjegjës për Mbrojtjen Civile dhe det, Nello Mouzoumetsi.

Siç shkruan shtypi italian, me gjendjen e jashtëzakonshme do të reduktohen procedurat e ndryshme burokratike, veçanërisht për qendrat e qëndrimit të emigrantëve dhe refugjatëve, por edhe përshpejtimin e procedurave të identifikimit dhe procedurave për riatdhesimet.

Në të njëjtën kohë, siç bënë të ditur burime të qeverisë Meloni, do të ketë pjesëmarrje të konsiderueshme në nisma të ndryshme të Mbrojtjes Civile dhe Kryqit të Kuq Italian.

Sipas të dhënave zyrtare të paraqitura dje, në ishullin italian të Lampedusës në harkun e 24 orëve kanë mbërritur gati 1000 emigrantë.

Gjithsej 974 persona, përfshirë shumë fëmijë, mbërritën në ishull me 26 varka, tha një burim i mirëinformuar, duke shtuar se priten edhe më shumë varka.

Pas fundjavës, qendra e pritjes së emigrantëve në ishull është e mbipopulluar. Qendra është projektuar për të akomoduar më pak se 400 njerëz dhe tashmë 1,883 kanë mbërritur atje.

 

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif