Holokausti në Gaza: 133 foshnja të vrara nën një vjeç

Holokausti në Gaza: 133 foshnja të vrara nën një vjeç

Në Rripin e Gazës, të cilin Izraeli e ka bombarduar prej javësh, deri më tani janë vrarë 133 foshnja nën një vjeç.

Ministria e Shëndetësisë e Gazës publikoi një raport që përmban emrat, detajet e identitetit dhe moshat e qytetarëve të vrarë në sulmet izraelite në Gaza midis 7 dhe 26 tetorit.

Sipas raportit, 2,913 nga 7,028 personat që vdiqën në sulmet izraelite midis 7 dhe 26 tetorit ishin fëmijë.

444 foshnja u vranë në sulmet izraelite, duke përfshirë 133 foshnja nën një vjeç, 153 foshnja të moshës një vjeç dhe 158 foshnja dy vjeç.

Nga bombardimet izraelite u vranë gjithashtu 171 fëmijë nën moshën tre vjeç, 1527 fëmijë të moshës së shkollës fillore (4-13 vjeç) dhe 523 fëmijë të moshës së shkollës së mesme (14-17 vjeç).

Përveç kësaj, 2262 gra u vranë në sulme dhe 462 persona mbi moshën 60 vjeç u vranë gjithashtu.

Raporti thekson se ende nuk është e mundur të përcaktohet identiteti i 281 personave që vdiqën në sulmet brutale izraelite në Gaza.

Agjencia e Kombeve të Bashkuara (OKB) për Ndihmën dhe Punën për Refugjatët Palestinë në Lindjen e Afërt (UNRWA) njoftoi të hënën, më 30 tetor, se 63 nga stafi i saj u vranë në sulmet izraelite.

Që nga fillimi i sulmeve izraelite më 7 tetor, 35 gazetarë janë vrarë në Gaza dhe një në Liban.

Ushtria izraelite ka zgjeruar sulmet e saj ajrore dhe tokësore në Rripin e Gazës, i cili ka qenë nën bombardime të pamëshirshme që nga sulmi i befasishëm i Hamasit ndaj Izraelit më 7 tetor. /tesheshi.com/

MARKETING