Gjetja e dokumenteve të klasifikuara, reagon Biden: Dosjet ishin në bibliotekën time personale

Gjetja e dokumenteve të klasifikuara, reagon Biden: Dosjet ishin në bibliotekën time personale

Presidenti Biden ka deklaruar se dokumentet e zbuluara në shtëpinë e tij do t’i dorëzohen Departamentit të Drejtësisë.

Gjatë fjalimit të mbajtur ditën e sotme, pas situatës së krijuar, presidenti i SHBA-së shpjegoi detajet se si do të vijojnë procedurat.

“Avokati im ka shqyrtuar vende të tjera ku janë ruajtur dokumentet nga koha ime si nënkryetar dhe kanë përfunduar shqyrtimin mbrëmë. Ata zbuluan një numër të vogël dokumentesh të shënjimit të klasifikuar në hapësirat e magazinimit dhe dollapët e dosjeve në shtëpinë time dhe bibliotekën time personale. Kjo është bërë në rastin e Qendrës Biden Penn.

Menjëherë është njoftuar Departamenti i Drejtësisë dhe avokatët kanë marrë masa që Departamenti i Drejtësisë të marrë dokumentet. Pra, ju do të shihni, ne do të shohim të gjitha këto të shpalosen, unë jam i sigurt”, tha Biden.

Çfarë është një dokument i klasifikuar?

Shtetet e Bashkuara kanë tre nivele klasifikimi: konfidencial, sekret dhe sekret. Çdo nivel klasifikimi tregon një rritje të ndjeshmërisë së materialit.

Ndjeshmëria bazohet në atë se sa dëme të vlerësuara do të shkaktonte për sigurinë kombëtare lëshimi i informacionit.

Përmbajtja e dokumenteve të klasifikuara mund të ndryshojë dhe disa ligje mbrojnë informacionin. Ato përfshijnë Aktin e Spiunazhit të vitit 1917, Aktin e Energjisë Atomike të vitit 1954 dhe Aktin e Mbrojtjes së Identiteteve të Inteligjencës të vitit 1982.

Mbrojtja e këtij materiali ka një përgjegjësi të madhe dhe kështu ka një proces për ruajtjen, sigurimin dhe shkatërrimin e tij.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif