Gjermani, stafi tokësor i Lufthansa të mërkurën në grevë

Gjermani, stafi tokësor i Lufthansa të mërkurën në grevë

Stafi tokësor i Lufthansa do të hyjë në grevë në aeroportet kryesore gjermane, njoftoi sindikata Verdi, transmeton Anadolu.

Punonjësit e Lufthansa do të ndalojnë punën nga ora 4 e mëngjesit me orën lokale (0300 GMT) të mërkurën deri në orën 7:10 të mëngjesit (0610 GMT) të enjten në aeroportet e Frankfurtit, Munich-ut, Berlinit, Hamburgut dhe Dusseldorfit, sipas deklaratës.

Negociatori i sindikatës Marvin Reschinsky kritikoi ashpër Lufthansa-n se dështoi që të dalë me një ofertë të pranueshme gjatë raundit të dytë të negociatave dhe tha se greva synon të rrisë presionin mbi menaxhmentin.

“Personeli tokësor i Lufthansa-s tashmë ka 10 për qind më pak në xhepat e tyre sesa tre vjet më parë. Pavarësisht fitimeve rekord, menaxhmenti ka dalë me një ofertë e cila vetëm do t’i përkeqësonte gjërat për punonjësit”, tha ai në një deklaratë.

“Greva do të ishte e panevojshme nëse Lufthansa do t’i jepte personelit tokësor të njëjtat rritje si të tjerëve. Megjithatë, nuk kishte vullnet që ta bënte këtë në tryezën e bisedimeve”, shtoi ai.

Sindikata, e cila përfaqëson rreth 25.000 personel tokësor të Lufthansa-s, po kërkon 12,5 për qind dhe jo më pak se 500 euro, rritje mujore të pagave, një bonus një herë prej 3.000 euro si kompensim ndaj krizës të kostos së jetesës.

MARKETING