Djegia e Kuranit në Holandë, përleshje mes policisë dhe protestuesve

Djegia e Kuranit në Holandë, përleshje mes policisë dhe protestuesve

Një përleshje shpërtheu në Holandë midis policisë dhe një grupi që ndërhynte në një sulm ndaj Kuranit të planifikuar nga udhëheqësi i lëvizjes Evropianët Patriotikë Kundër Islamizimit të Perëndimit (PEGIDA), Edwin Wagensveld.

Policia tha se një grup demonstroi kundër djegies së Kuranit të autorizuar nga PEGIDA, për të cilin ata morën leje nga komuna në Arnhem.

Grupi tentoi të ndërhynte, duke çuar në ndërprerjen e demonstratës.

Tre persona u arrestuan për mosrespektim dhe tre oficerë pësuan lëndime të lehta.

U vu re se drejtuesi i PEGIDA-s ishte vënë nën mbrojtjen e policisë.

Kryetari i bashkisë së Arnhemit, Ahmed Marcouch, me origjinë marokene, tha se djegia e një libri të shenjtë nuk është e ndaluar në Holandë.

Marcouch vuri në dukje se ndërsa një akt i tillë mund të jetë i kuptueshëm për të prekur njerëzit, përdorimi i dhunës është i papranueshëm.

Në Holandë, kryetarët e bashkive kanë autoritetin të ndalojnë demonstratat nëse parashikojnë një prishje të rendit publik.

Yildirim Usta, një anëtar i këshillit nga Partia Denk në Arnhem, kritikoi Marcouch-in në një deklaratë për lejimin e djegies së Kuranit nga PEGIDA.

Usta kritikoi mbikëqyrjen e sulmit ndaj Kuranit nga PEGIDA, duke e përmendur atë si një krim urrejtjeje nën maskën e fjalës së lirë.

Ai shprehu pakënaqësinë me trajtimin e policisë ndaj protestuesve myslimanë dhe njoftoi planet për të ndërmarrë iniciativa në këshillin bashkiak për masa më të forta kundër krimeve të urrejtjes.

MARKETING