ChatGPT është i paligjshëm në Itali sepse shkel të dhënat personale

ChatGPT është i paligjshëm në Itali sepse shkel të dhënat personale

Italia është bërë vendi i parë në Perëndim që ndalon aplikacionin e inteligjencës artificiale ChatGPT, duke përmendur mbrojtjen e të dhënave personale. Vendimi ka efekt të menjëhershëm. Autoriteti kompetent i vendit do të kontrollojë gjithashtu nëse aplikacioni është në përputhje me rregulloren e BE-së për të dhënat personale (GDPR). Siç shpjeguan autoritetet, më 20 mars ishte bërë e ditur një rrjedhje që përfshinte biseda të përdoruesve.

Nuk ka asnjë bazë ligjore, thotë autoriteti, për të justifikuar “mbledhjen dhe ruajtjen masive të të dhënave personale për të trajnuar algoritmet” mbi të cilat bazohet platforma.

Përveç kësaj, nuk ka asnjë mënyrë për të verifikuar moshën e përdoruesve. ChatGPT, thotë ai gjithashtu, “i ekspozon të miturit ndaj pyetjeve që janë krejtësisht të papërshtatshme në lidhje me zhvillimin dhe perceptimin e tyre. “Duhet të theksohet se Bard, aplikacioni ekuivalent i Google, është i hapur vetëm për përdoruesit mbi 18 vjeç.

 

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif