‘Bota në fokus’: Uria, arma e re e Izraelit në Gaza

‘Bota në fokus’: Uria, arma e re e Izraelit në Gaza

-Për t’i vënë gjërat në një perspektivë globale, banorët e Gazës aktualisht përbëjnë 80 për qind të njerëzve në mbarë botën që përballen me urinë ose urinë katastrofike.

-Që nga Lufta e Dytë Botërore e deri më tani nuk kemi parë që një popullsi civile të lihet kaq shpejt dhe plotësisht në uri.

-Teksa rreziku i kushteve të urisë vazhdon të rritet, 335 mijë fëmijë nën moshën 5-vjeç janë në rrezik të kequshqyerjes serioze. Për shkak të kequshqyerjes, një brez i tërë rrezikon të vuajë nga dëmtime të përhershme fizike dhe kognitive (njohëse), të cilat mjekët i quajnë ngecje (shkurtabiq).

Avdi Bakiju /SHENJA/

MARKETING