‘Bota në fokus’: Dy muaj luftë në Gaza, sa e ndarë është bota!?

‘Bota në fokus’: Dy muaj luftë në Gaza, sa e ndarë është bota!?

Dy muaj pasi Hamasi sulmoi Izraelin jugor më 7 tetor, vdekja dhe shkatërrimi kanë përfshirë rajonin midis lumit Jordan dhe Detit Mesdhe. Luftëtarët e Hamasit vranë rreth 1200 njerëz dhe morën robër 240 gjatë sulmit të tyre.

Izraeli është përgjigjur me bombardime vdekjeprurëse dhe sulme artilerie në Gaza, duke vrarë më shumë se 18,000 njerëz, të paktën 8,000 prej tyre fëmijë. Sulmet e ushtarëve dhe kolonëve izraelitë në Bregun Perëndimor të pushtuar kanë vrarë më shumë se 200 palestinezë të tjerë dhe kanë detyruar fshatra të tëra të shpërndahen.

Në këtë sfond janë thelluar edhe përplasjet diplomatike. Votat e OKB-së, komentet publike dhe hapat e mëdhenj diplomatikë gjatë dy muajve të fundit kanë nënvizuar se sa përçarëse ka qenë lufta për botën.

Avdi Bakiju /SHENJA/

MARKETING