Autoriteti Palestinez kërkon anëtarësimin në OKB, shtyn që Këshilli i Sigurimit të votojë brenda muajit

Autoriteti Palestinez kërkon anëtarësimin në OKB, shtyn që Këshilli i Sigurimit të votojë brenda muajit

Autoriteti Palestinez dëshiron që Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara të votojë këtë muaj për ta bërë atë një anëtar të plotë të organizmit botëror, thotë i dërguari palestinez i OKB-së për Reuters, një lëvizje që mund të bllokohet nga Shtetet e Bashkuara.

Riyad Mansour, i cili ka statusin e vëzhguesit të përhershëm në OKB, i tha Reuters se qëllimi është që Këshilli i Sigurimit të marrë një vendim në një takim ministror të 18 prillit për Lindjen e Mesme, por se një votim ende nuk është caktuar.

Ai u shpreh se një aplikim palestinez i vitit 2011 për anëtarësim të plotë ishte ende në pritje për shkak se këshilli prej 15 anëtarësh nuk mori kurrë një vendim zyrtar.

“Synimi është që aplikimi të vendoset në votim në Këshillin e Sigurimit këtë muaj,” shtoi ai.

Një aplikim për t’u bërë një anëtar i plotë i OKB-së duhet të miratohet nga Këshilli i Sigurimit – ku Shtetet e Bashkuara mund të vënë veton – dhe më pas nga të paktën dy të tretat e Asamblesë së Përgjithshme prej 193 anëtarësh.

 

MARKETING