Android 15 rikthen një veçori të munguar prej kohësh

Android 15 rikthen një veçori të munguar prej kohësh

Duket se Google po përgatit një “kthim në të ardhmen” për Android 15, domethënë do të shohim një veçori që ka kohë që nuk ekziston.

Këto janë miniaplikacione për ekranin e kyçjes (miniaplikacionet e ekranit të kyçjes) dhe siç raportohet nga Autoriteti i Android, një funksion i papërfunduar miniaplikacioni u gjet në versionin beta të Android 14 QPR2.

Faqja raporton se është, në fakt, një “funksion i ngjashëm me miniaplikacionet”, i cili kur aktivizoni dhe rrëshqitni ekranin majtas, ju merrni një “laps” me të cilin hapni një listë të widget-ve të disponueshëm.

Tani për tani, e gjithë kjo nuk duket ashtu siç duhet, pasi është ende në zhvillim. Sidoqoftë, logjikisht mund të prisni që ajo të shfaqet së shpejti, pasi iOS e shtoi këtë lloj widget në 2022.

Vërtetë, Android kishte pajisje shtesë në vitin 2012, por ato u hoqën vetëm dy vjet më vonë. Kjo është arsyeja pse mund të themi se “Android kopjon iOS që kopjon Android”. /Telegrafi/

MARKETING