. Ekonomi – TV-SHENJA

Ekonomi Archive

Do të rritet ndihma sociale për 300%

Qeveria vitin e ardhshëm do të ndajë 2.2 miliardë denarë për rritjen e ndihmës sociale. Reforma në mbrojtjen sociale do të filloj nga viti i ardhshëm, ndërsa nga muaji shkurt, shfrytëzuesi e ndihmave sociale mund të presin më tepër mjete. Këtë sot …

Shtrenjtohen derivatet e naftës

Komisioni Rregullator për Energjetik ka vendosur që të shtrenjtoj çmimin e derivateve të naftës. Sipas vendimit, çmimi i EUROSUPER BS- 95 do të shtrenjtohet për 0.50 denarë, dhe tani një litër do të kushtojë 72.50 denarë. Çmimi i EUROSUPER BS -98 mbetet …

Zvicra kërkon punëtorë, këto janë profesionet

Zvicra po përballet me mungesën e inxhinierëve edhe specialistëve të telekomunikacionit. Dhe situata ka gjasa të përkeqësohet në vitet e ardhshme. Në kohën e digjitalizimit dhe ndryshimit teknologjik, Zvicra po përballet me mungesën e inxhinierëve edhe specialistëve të telekomunikacionit. Dhe situata ka …

(VIDEO) Masa qeveritare për uljen e papunësisë

Qeveria u zotua për të ndihmuar biznesin privat për të angazhuar kuadro kualitative ndërsa qytetarët ti ndihmojë në punësim. Sipas planit të Qeverisë që për momentin është vetëm në formën e idesë, do të bëhen lista të personave të papunë nëpër komunat …

Çmime të reja të derivateve

Komisioni rregullator energjetik nesër do të vendos për çmimin e ri të shitjes me pakicë të derivateve të naftës. Sipas lëvizjes së çmimit të naftës së pa përpunuar në berzat botërore, mund të presim rritje të vogël të shitjes me pakicë, e …

ABT i shton disa kuajfuqi Audit Q2

Edhe Crossoveri Q2 i Audit ka kaluar nëpër duar të kompanisë së famshme gjermane që merret me modifikime të veturave – ABT Sportsline. ABT Sportsline te ky Crossover i Audit është fokusuar më shumë te modifikimi i amortizatorëve (ku ky model tani …