. OPINION/ANALIZË Archives - Page 2 of 38 - TV-SHENJA

OPINION/ANALIZË Archive

Dy strofa dhe një thelb

Asgjë nuk ndodh sipas meritës e as prej ndonjë gabimi. Flokëbora dhe katrani janë njëlloj të bardhë gjithë po aq të pafajshëm. Ferid Muhiq Përkth.: Fatmir S. Baçi Shkruan: Edison ÇERAJ, Tiranë Poeti shkruan me besim ose, më mirë, udhëhiqet nga besimi, …

Meditime në “Kullën e ngujimit” nga Covid-19

Epidemitë e sëmundjeve ngjitëse e kanë shoqëruar gjithmonë njeriun e njerëzimin. Gjatë ditëve të ngujimit kemi mësuar shumë gjëra që nuk i dinim ose na janë freskuar plot historira që i kishim harruar mbi dinamikën historike të këtyre sëmundjeve dhe rrjedhoja që …

Risk or utility!

A lindën një epokë civilizimi ende më e re, … a është dija, risk or utility në perspektivë? Vetëm e ardhmja do ta dëshmojë… Shkruan: Driton DEMIRI, Gostivar … Mbase, disa gjëra tashmë janë vendosur. Gjithçka që është pjesë e krizës ose …

Skanderbegu: – Si janë, prá Shqyptarët e Shqypnija?

Shkruan: Enis SULSTAROVA  Klika kundër sovranitetit: Javët e fundit ngjarjet politike në Kosovë kanë qenë të ethshme. Ndërmjet situatës së jashtëzakonshme, të shkaktuar nga pandemia dhe duke përfituar prej saj, klika e politikanëve të vjetër u bë bashkë për ta rrëzuar qeverinë …

Ndikimi i pandemisë në luftërat civile

COVID -19 po tregon në mënyrë dramatike, ose të bashkohemi ose do të mposhtemi” (António Guterres, Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së)   Shkruan: Muhamed JASHARI, Shkup   Epidemitë masive, katastrofat natyrore dhe fatkeqësitë me përmasa planetare janë momente kyçe, që në të …