. Teknologji Archives - TV-SHENJA

Teknologji Archive

Google i shndërron gjestet e duarve në të folur

Google thotë se ia ka mundësuar smartphonëve që ta interpretojnë dhe “lexojnë me zë” gjuhën e shenjave. Kompania e teknologjisë nuk ka bërë aplikacion të vetin, por ka publikuar algoritme, të cilat shpreson që zhvilluesit do t’i përdorin për t’i bërë aplikacionet …

YouTube tërheq funksionin e mesazheve direkte

Funksioni i mesazheve direkt në platformën popullore të videove YouTube nuk rezultoi aq i volitshëm sa shpërndarja e videove, veçanërisht në platformat mobile. Mbase për këtë arsye kompania ka vendosur ta vrasë plotësisht funksionin. Në faqen e suportit të Youtube thuhet se …

Në Kosovë lansohet Samsung Galaxy Note 10

Sot u lansua në Kosovë “Samsung Galaxy Note 10”, me moton “Njihuni me fuqinë e nivelit të ardhshëm”. Arbnor Berisha, përfaqësues i Samsungit tha se ky telefon është pajisje ideale për të gjitha fushat. “Ekspertët tanë kanë zhvilluar gjitha elementet e galaxy note …

Instagrami i bashkohet luftës ndaj lajmeve të rreme

Rrjeti social Instagram ka vendosur të luftojë lajmet e rreme. Aplikacioni tashmë do të lejojë përdoruesit të sinjalizojnë përmbajtjet të cilat konsiderohen si të rreme, megjithatë ky funksionalitet për momentin është i disponueshmë vetëm në SHBA. Kjo risi ka qëllim të dyfishtë: …

Apple numëron 2,4 milionë të punësuar

Në SHBA, kompania “Apple” ka të punësuar në mënyrë të drejtpërdrejtë ose jo të drejtpërdrejtë, 2,4 milionë persona. Kompania e njoftoi këtë në një komunikatë duke nënvizuar se numri i të punësuarve është katërfishuar këto tetë vitet e fundit. Kompania “Cupertino” punëson …