. RELIGJION – TV SHENJA

RELIGJION Archive

Në Shkup shënohet Nata e Regaibit

Muslimanët si në botë ashtu edhe në Shkup sonte shënojnë natën e bekuar Regaip (nata e xhumasë së parë të muajit Rexhep), në Islam e njohur si nata e dëshirave, shpresës dhe adhurimit, raporton AA. Me rastin e fillimit të tre muajve …

50 vjet nga ndalimi i fesë në Shqipëri

06 shkurt 1967 – 06 shkurt 2017 Të gjithë ne kemi kënaqësi kur kremtojmë dhe organizojmë festa, zhvillojmë aktivitete kulturore e shkencore, por dita e sotme, 06 shkurt 2017, përkon pikërisht me 50 vjetorin e një date të dhimbshme, por edhe të …

Görmez: Islamin e vështirësojnë hoxhallarët

Kryetari i Kryesisë së Çështjeve Fetare të Turqisë, Mehmet Görmez, ishte i pranishëm për faljen e namazit të sabahut, në Xhaminë Blu në Stamboll, raporton Anadolu Agency (AA). Në fjalën e tij të mbajtur përpara namazit, Görmez ka folur për rëndësinë dhe …

Mbi dy milionë haxhinjë takohen në Arafat

Emocionet dhe entuziazmi për Haxhin në vendet e shenjta sa vjen e rritet. Mbi 2 milionë besimtarë që gjenden për kryerjen e Haxhit në vendet e shenjta janë tubuar në Arafat, raporton Anadolu Agency (AA). Shumica e besimtarëve të cilët u nisën …