. PROFIL – TV-SHENJA

PROFIL Archive

Kush është ambasadorja që tronditi OKB-në!

Gazeta amerikane “Uashington Post” i ka kushtuar ambasadores amerikane Samantha Power në OKB, një kryeartikull të titulluar “Harrohen mirësjelljet diplomatike, dikush ka tronditur OKB-në duke thënë atë që askush nuk e kishte thënë publikisht”. Kjo sjellje e ambasadores Power vjen si pasojë …

Sakrifikimi i formës si ezoterikë e portretit

Shkruan: Metin IZETI Për ta kuptuar si duhet thyerjen që ka ndodhur në art si pasojë e krijimtarisë së Kandinsky’t domosdoshmërisht duhet t’i kthehemi sfondit ideor në të cilin ishte i mbështetur ai. Fundi i shekullit të XIX karakterizohet si periudhë ku …

Muzika u troket në derë, e marrin…

I krijuar para nëntë viteve grupi i veçantë, “Duo Skupi” i sjell publikut tingujt e muzikës popullore, të përpunuara në një stil modern. Emrin e grupit e ka zgjedh Ermali, pasi edhe Jeta edhe Ermali janë shkupjanë dhe që të dyve u …