. OPINION/ANALIZË Archives - Page 2 of 32 - TV-SHENJA

OPINION/ANALIZË Archive

COVID-19 vs Ekonomia;…a posteriori!!!

Shkruan: Driton Demiri Virusi tashmë ka mbërritur, edhe pse jemi vend ende me rrezik të ulët, vazhdojmë të jetojmë me të. Eventet anulohen, shkollat e çerdhet mbyllen, veprimtaritë e shërbimit po ashtu, frekuentimi reduktohet deri në atë masë për të parandaluar virusin. …

Zhvillimi ekonomik në ofertën e partive shqiptare

Shkruan: Abil BAUSH, Shkup Partitë politike shqiptare në Maqedoninë e Veriut po përgatiten për paraqitjen e platformave politike për votuesit të tyre. Është shumë me rëndësi që këta programe politike të jenë në përputhshmëri me nevojat dhe pritshmërie qytetarëve. Çdo segment në …
Dy fjalë vetes mund t’ia themi

Dy fjalë vetes mund t’ia themi

Një natë të largët, një lot u rrokullis. Rrëshqiti mbi faqe, mbi buzë u qëndis. Vinte era myshk. Ishte krejt i pastër. Në thellësi të natës, sytë seç m’i dogji. Një e bardh’ e ndezur, fort më përpoqi. Fuqinë ma mpaku, si …

En passant!

Shkruan: Driton Demiri  Zotërinj, Prej ca kohë vazhdon të më shkaktojë neveri çështja e cila aktualisht më duket si sfidë e përgjithshme; Befas, përmes zgjedhjeve të parakohshme si në para fushatë si në fushatë vendi futet në një letargji dhe pesimizëm të ambientit …

Një lexim politik i koalicionit LSDM-BESA

OPINION / Një lexim politik i koalicionit LSDM-BESA Shkruan: Latif Mustafa Lëvizjen Besa, që nga themelimi e deri në çarjen e saj, e kam përcjellë së afërmi. Kryetari i saj, përmes një deklarate sot u shpreh se Lëvizja Besa është themeluar si …

Mini-minishengeni

Ajo që ndodhi aty nga fundi i dhjetorit 2019 ishte diçka e turpshme për ne shqiptarët që për disa javë rresht kishim parë të shpalosej solidariteti kombëtar për viktimat dhe vuajtjet e shkaktuar nga tërmeti i 26 nëntorit. E gjithë Kosova, Lugina …
Anita Haziri u këndon trojeve shqiptare

Anita Haziri u këndon trojeve shqiptare

“Nga mosha pesëvjeçare e kam vërejtur se kam talent për muzikë, por në vitin 2014 kam filluar të ngjitem nëpër skena, si në Kosovë, ashtu edhe jashtë saj. Kam filluar me muzikë popullore dhe kam dashur të vazhdoj me këtë zhanër”, është …