. GJUHËSI – TV-SHENJA

GJUHËSI Archive

Doli në shitje numri më i ri i revistës SHENJA!

Marrëdhëniet ndërshqiptare: shqiptarët në Ballkan me dy shtete të ndryshme, por me kohezion të pamjaftueshëm. Në këtë temë shkruajnë Abdi Baleta, Milazim Krasniqi, Rizvan Sulejmani dhe Adri Nurellari. Për fitoren e Trump-it dhe reflektimin e kësaj fitore në botë dhe te shqiptarët …

“Logos A” dhe ITSHKSH botuan 2 studime shkencore

Shtëpia botuese “Logos A” në bashkëpunim me Institutin për Trashëgimi Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve në Republikën e Maqedonisë, kanë bërë sot në Shkup promovimin e dy botimeve: “Shkupi ndërmjet dy luftërave botërore”, me autor Skender Asani dhe veprën “Tokat e liruara” …

Egin Ceka: Libri “Kujtime” i Eqrem Bej Vlorës, mundësi e mirë për historianët

Politologu dhe historiani nga Shqipëria Egin Ceka, i cili mori pjesë në prezantimin e librit “Kujtime” të autorit Eqrem Bej Vlora javën e kaluar në Shkup, në një bisedë për Anadolu Agency (AA) ka folur mbi librin në fjalë. Ai thotë se libri “Kujtime” ofron shumë mundësi për historianët ballkanas dhe evropianë për të vështruar historinë shqiptare dhe ballkanike. Ceka në bisedën …

Shtëpia Botuese “Shkupi” boton pesë libra shqiptarë

“Leka i Madh”, “Veprimtaria e imamit të kurbetit”, “Sytë e mësyshit”, “Pallë kritike mbi qepallën agonike” dhe “Mësuesi që Falë shumë dashuri”, janë pesë tituj të botuara nga shtëpia botuese Shkupi. Azam Dauti nga Shtëpia Botuese “Shkupi” tha se interesi për librin …

Fishta në një dritë tjetër

Shkruan: Zeqirija Ibrahimi Shkrimtari i madh shqiptar, që jo pa të drejtë dhe pa teprim cilësohet si Homeri Shqiptar, autori i Lahutës së Malcisë, Gjergj Fishta, sa herë që vjen para lexuesit shqiptar përmes ndonjë antologjie si kjo e Dom Viktor Sopit, …