. GJITHÇKA – TV SHENJA

GJITHÇKA Archive

BMW tërheq mbi 45 mijë automjete të vjetra

Kompania e BMW-së do të tërheq më shumë se 45.000 automjete të vjetra të serisë 7 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA), sepse dera papritmas mund të hapet gjatë vozitjes, raporton AA. Tërheqja përfshinë automobila të prodhuara në periudhën prej vitit …

Shqiptarja nga Kosova pushton malin Everest

Alpinistja, Uta Ibrahimi nga Kosova, ka pushtuar malin Everest dhe në këtë mënyrë është bërë kosovarja e parë që është ngjitur në majën më të lartë të botës, raporton AA. “Jam shumë e lumtur që solla flamurin kosovar-shqiptar në maje të botës, …

Brazil, gjendet smerald në peshë 272 kilogramë

Në një minierë në verilindje të Brazilit është gjetur smerald në peshë 272 kilogramë dhe gjatësi prej 1,3 metrash, raporton Anadolu Agency (AA). Paulo Santana, zyrtar në Departamentin Nacional të Prodhimeve Minerale, ka njoftuar se smeraldi është gjetur rreth 20 ditë më …

Maputo, “qyteti beton” i kolonialistëve portugezë

Veprat arkitekturore në qytetin Maputo të Mozambikut ende bartin gjurmët e kolonizatorëve portugezë, shkruan AA. Maputo, qytet në të cilin sot jetojnë rreth 2.5 milionë banorë, në vitin 1898 ishte kryeqyteti i periudhës kolonialiste. Qyteti dikur bartte emrin e tregtarit portugez Lourenço …