Zelensky: Rusia ka lëshuar më shumë se 4700 raketa që nga fillimi i luftës

Zelensky: Rusia ka lëshuar më shumë se 4700 raketa që nga fillimi i luftës

Rusia ka lëshuar tashmë më shumë se 4700 raketa në Ukrainë që nga fillimi i luftës, tha të dielën presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky, shkruan CNN.

“Sot është dita e 270-të e luftës në shkallë të gjerë. Rusia ka lëshuar më shumë se 4700 raketa”, tha ai në një fjalim para anëtarëve të Organizatës Ndërkombëtare të Frankofonisë.

“Disa nga qytetet tona janë djegur plotësisht. Mijëra njerëz kanë vdekur. Qindra mijëra u dëbuan me forcë në Rusi. Miliona u larguan nga Ukraina për në vendet e tjera.”
Zelensky foli gjithashtu për atë që ai e quajti “plani i paqes ukrainase”.

“Plani i paqes ukrainase është shumë i qartë dhe secila nga pikat e saj është përpunuar tërësisht,” tha ai.

“Rrezatimi dhe siguria bërthamore. Siguria ushqimore. Siguria energjetike. Lirimi i të gjithë të burgosurve dhe të internuarve. Zbatimi i Kartës së OKB-së dhe rivendosja e integritetit territorial të Ukrainës dhe rendit botëror.
Tërheqja e trupave ruse dhe ndërprerja e armiqësive. Rivendosja e drejtësisë. Parandalimi i përshkallëzimit. Përfundimi i luftës.”

Zelensky i ftoi liderët botërorë “të zgjedhin elementin e formulës së paqes që mund ta ndihmojnë Ukrainën të zbatojë”.