` . Zbulohet lulja më e madhe në botë dhe me erë të qelbur (VIDEO) - TV SHENJA

Zbulohet lulja më e madhe në botë dhe me erë të qelbur (VIDEO)

Quhet “Reflektim” dhe nuk mund të fotosintezojë. Ajo “thith” ushqimin dhe ujin nga një hardhi e veçantë duke përdorur fije të hollë (filamente pluhuri) që duken si qeliza kërpudhore.

Ajo ngjitet në këtë hardhi me vite para se të lulëzojë, dhe sythi rritet për disa muaj derisa të bëhet një lule gjigande që duket si një kovë e madhe e kuqe me petale të mëdha dhe të trasha.

“Reflektimi” është gjithashtu i njohur për faktin se është lulja më vdekjeprurëse në botë – ka njw erë si mishi i kalbur, e cila, së bashku me madhësinë e tij të jashtëzakonshme, tërheq mizat që bëjnë pllenim. “Reflektimi” gjithashtu “vjedh” diçka nga ADN e hardhisë me të cilën jeton dhe e përdor atë për kodin e tij gjenetik.

Fatkeqësisht, si shumë specie të tjera, “Rafflesia” është në prag të zhdukjes. Pyjet në këtë zonë po zhduken me “shpejtësinë e dritës” dhe është e pamundur që ato të rriten artificialisht. /tesheshi/