Vuçiq: I gjithë Perëndimi nëpërmjet Ukrainës po lufton kundër Rusisë

Vuçiq: I gjithë Perëndimi nëpërmjet Ukrainës po lufton kundër Rusisë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha se lufta Rusi – Ukrainë nuk është diçka lokale mes këtyre dy vendeve. Ai në një intervistë në “TV Pink” të mërkurën mbrëma, tha se i gjithë Perëndimi po lufton kundër Rusisë dhe se këtë po e bën nëpërmjet Ukrainës.

Vuçiqi foli për shumë tema, ndërkohë u ankua se serbët, kudo janë, po sulmohen sipas tij.

“Lini mënjanë historitë se është një luftë lokale, e gjithë bota perëndimore është në luftë kundër rusëve përmes ukrainasve. Ka ndryshime të mëdha edhe në këtë fushë.

Ai tha se shumëkush pret që pjesëloja e dytë e luftës që ka nisur në Ukrainë të vazhdojë në Ballkan.