` . VOLKSWAGEN ZHVILLON KONCEPTIN E MBUSHËSIT ELEKTRIK ROBOTIK - TV SHENJA

VOLKSWAGEN ZHVILLON KONCEPTIN E MBUSHËSIT ELEKTRIK ROBOTIK

Volkswagen ka ngarkuar në YouTube një video ku tregon konceptin e ri të mbushjes së automjeteve elektrike në garazhe publike.

Sipas tij, e ardhmja e makinave elektronike që udhëtojnë nëpër qytete dhe parkimi në garazhe do të jetë disi më e thjeshtë kur bëhet fjalë për furnizimin me energji elektrike pasi që për këtë do të jenë të ngarkuar robotët e vegjël autonom.

Kur shoferi parkon makinën dhe kërkon një tarifë përmes aplikacionit celular, detyra e këtyre robotëve është që të gjejnë një bateri të plotë (diçka si një bankë energjetike) në një mbushës në garazh, ta marrësh nga atje dhe ta çosh në makinë.
Makina komunikon me robot gjatë gjithë kohës, hap kapakun e portës së mbushjes, dhe kjo e fundit lidh baterinë me të dhe shkon në detyrën tjetër. Gjithashtu, pas mbushjes, roboti ka për detyrë të ruajë përsëri baterinë në mbushës, transmeton KosovaPress.

Volkswagen tashmë ka një koncept funksional për këtë sistem, i pajisur me bateri 25 kWh, të cilat janë të afta të mbushin automjete me 50 kW DC përmes një mbushësi të shpejtë.

Roboti mund të manipulojë dhe transportojë bateri të shumta në një kohë. Kjo zgjidhje mund të bëjë më të lehtë instalimin e stacioneve mbushëse në garazhe, pasi kërkon vetëm një stacion ndërsa gjithçka tjetër bëhet nga një robot – kështu që nuk është e nevojshme të tërhiqni instalimet në të gjitha vendet e parkimit.
Deri më tani, nuk ka asnjë informacion se kur koncepti i Volkswagen mund të fillojë të shndërrohet në një produkt përfundimtar komercial.