VMRO: Pasurinë nuk e deklarojnë persona me histori të gjatë partiake në LSDM

VMRO: Pasurinë nuk e deklarojnë persona me histori të gjatë partiake në LSDM

Në aferën “Pronat sekrete”, të publikuar sot nga VMRO-ja përfshihen zyrtarë të emëruar nga Qeveria, të cilët kanë një histori të gjatë partiake në LSDM. I tillë është shembulli i Ana Marija Paviq, e cila është emëruar anëtare e Bordit Drejtues të Qendrës Pritëse për Azilkërkues dhe nuk ka dorëzuar pyetësor për deklarimin e pasurisë. Ajo është është koordinatore e Forumit të Gruas në Butel dhe ka qenë kandidate për këshilltar nga LSDM. “Ajo ka një limuzinë luksoze Audi A5 në emër të saj, ndërsa pjesa tjetër e pronës është e familjes së saj”, tha sot në një konferencë për media, deputeti nga radhtë e VMRO-DPMNE-së, Brane Petrushevski.

Petrushevski tha se afera “Pronat e fshehta” mbulon një numër të madh personash nga të cilët varen proceset komplekse në shtet dhe shpërndarja e mjeteve financiare për qytetarët dhe kompanitë, një person i tillë është edhe Sasha Maksimovski, kryetar i Komisionit për miratimin e investimeve.  VMRO njofton se kanë mësuar se  ka banesë në lagjen Karposh në Shkup në emrin e tij personal.

Edhe Tedi Tsonevski, anëtar i Komisionit për miratimin e investimeve, nuk ka dorëzuar pyetësor. Tsonevski nuk e ka deklaruar pasurinë e tij, e cila sipas hulumtimit të VMRO-së përbëhet nga së paku një banesë në Gorno Sonjë, një banesë në Kisella Vodë dhe një banesë në Qendër.

Një numër i madh i zyrtarëve që mbanin disa pozita para se të përfundonin detyrën nuk e azhurnuan listën e tyre të anketimit edhe pas gati një viti. I tillë është rasti me drejtorin e Inspektoratit të Transportit, Gajur Rushiti, Tashko Dojçinov, avokat shtetëror për rajonin e Gjevgjelisë dhe Vasko Stefanov, drejtor i Postës. /SHENJA/