VMRO kërkon dorëheqjen e ministrit të brendshëm Oliver Spasovski

VMRO kërkon dorëheqjen e ministrit të brendshëm Oliver Spasovski

VMRO DPMNE akuzon Qeverinë dhe ministrin Oliver Spasovski për paaftësi me menaxhimin e alarmeve për bomba. Ata thonë se pas tre muajsh raportime për bomba në shkolla, institucione, ndërtesa banimi, qendra tregtare dhe tani në aeroport, hotele dhe ambiente sportive, vetëm tani menduan të kërkonin ndihmë ndërkombëtare nga partnerët tanë.

“Paaftësia e Oliver Spasovskit bëhet problem sigurie për Maqedoninë. Ai tashmë është në postin e ministrit të Punëve të Brendshme për të tetin vit. Rezultati është një rënie e profesionalizmit dhe autoritetit të policisë. Për shkak të punësimit të kuadrove partiake dhe personave me të kaluar, policia nuk ka mundur t’u përgjigjet kërcënimeve ndaj rendit dhe qetësisë në Maqedoni. Prandaj është e nevojshme që Spasovski të japë dorëheqjen”, thuhet në reagimin e partisë opozitare.