VMRO-DPMNE bën thirrje për bashkim: Na duhet një marrëveshje e re sociale!

VMRO-DPMNE bën thirrje për bashkim: Na duhet një marrëveshje e re sociale!

Kemi nevojë për një marrëveshje të re sociale dhe bashkim për hir të brezave të ardhshëm. VMRO-DMPNE u bën thirrje të gjithëve dhe i shtrin dorën të gjithëve dhe LSDM-së që të bashkohen rreth interesave shtetërore, thuhet në njoftimin e sotëm të partisë opozitare.

“Qeveria e LSD-së nënshkroi një marrëveshje me Bullgarinë që lidh maqedonizmin me identitetin bullgar deri në vitin 1945. Si rrjedhojë i kemi rënduar integrimet evropiane.

Për shkak të politikave të këqija të qeverisë, kushti i parë është ndryshimi i Preambulës së Kushtetutës dhe kushti i dytë, i para pak ditësh, është fshirja e numrit dhe përqindjes që do të përcaktojë gjuhën e populli shqiptar.

Me ndryshimin e Preambulës së Kushtetutës nuk kemi zgjidhje të menjëhershme për hyrjen në BE. A do të garantojë dikush nga BE-ja hyrjen dhe a do të miratohet një rezolutë se Maqedonia nuk do të ngarkohet me kërkesa të reja. Prandaj nevojitet bashkimi social.

Lidhur me karakterin unitar të shtetit. Është e garantuar dhe duhet të jetë vija e kuqe e të gjithëve. Dhe kjo kërkon gjithashtu bashkim social”, thuhet në komunikatën e VMRO-së.