(VIDEO) Prilep, përdhunohet një 15 vjeçare rrugës duke u kthyer nga shkolla

(VIDEO) Prilep, përdhunohet një 15 vjeçare rrugës duke u kthyer nga shkolla

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në fshatin Sellcë të Prilepit. Një 21 vjeçar nga Prilepi e ka përdhunuar një vajzë 15 vjeçare, në të dalë nga shkolla. Siç kanë bërë me dije nga Prokuroria duke dalë nga shkolla, për tu kthyer në shtëpi, i dyshuari fillimishte  ka ndjekur, pastaj ju ka afruar vajzës me dhunë. Ai ju ka kërcënuar që vajza të mos bërtiste, sepse në të kundërtën do të dëmtoheshin të afërmit e saj.

PROKURORIA THEMELORE PUBLIKE

“I dyshuari, më 13 shtator, në afërsi të urës përballë fshatit Sellcë, me përdorim të dhunës dhe kërcënimit të rëndë, e ka përdhunuar një vajzë 15-vjeçare. Përderisa e dëmtuara, kthehej nga shkolla tek shtëpia e saj, i dyshuari e ka takuar dhe ka filluar ta ndjekë dhe është drejtuar kah ajo. Në një moment ju ka afruar dhe ka filluar ta prekë, ta kap me dhunë dhe ta tërheq në tokë. Ju ka kërcënuar që të mos bërtasë, sepse do u ndodh diçka të afërmve të saj. Nën urë, ai ka kryer përdhunimin e  vajzës, e cila ka kundërshtuar vazhdimisht”.

Përdhunuesi është kapur dhe gjykatësi i procedurës paraprake i ka caktuar paraburgim në kohëzgjatje prej 30 ditësh. Ai dyshohet të ketë kryer vepër penale “Përdhunim” sipas nenit 186 paragrafi 2 në lidhje me paragrafin 1, të Kodit Penal.

Emine Ismaili /SHENJA/