` . Versione elektrike të të gjitha modeleve të makinave, deri në 2025-ën - TV SHENJA

Versione elektrike të të gjitha modeleve të makinave, deri në 2025-ën

Konsorciumi ndërkombëtar i prodhuesve të makinave Stellantis është zotuar të tejkalojë konkurrencën në prodhimin e automjeteve elektrike.

CEO Carlos Tavares tha se deri në vitin 2025, 98 përqind e të gjithë modeleve Stellantis në Evropë dhe Amerikën e Veriut do të kenë versione elektrike.

Kompania, e cila është bashkuar me FIAT Chrysler dhe Peugeot dhe filialet e tyre, po zhvillon katër “platforma” të automjeteve elektrike që do të jenë në gjendje të përshkojnë 500 deri 800 kilometra me një karikim të vetëm të baterisë.

Investim prej 30 miliardë eurosh

Midis tyre do të jetë një kamion plotësisht elektrik Ram dhe Jeep Grand Cherokee, si dhe makina të vogla, ku është njoftuar një model elektrik “prerje” Dodge (makinë muskulore).

Kompania thotë se do të përdorë ekspertizën e saj për automjete komerciale nga Evropa për të ndërtuar modele elektrike në të gjithë botën.

Tavares tha se Stellantis do të shpenzojë të paktën 30 miliardë euro në automjete elektrike gjatë pesë viteve të ardhshme dhe të ndërtojë pesë fabrika baterish në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë.