` . Ulje drastike e ndihmës së vendeve arabe për Palestinën…siç e ka kërkuar Trump! - TV SHENJA

Ulje drastike e ndihmës së vendeve arabe për Palestinën…siç e ka kërkuar Trump!

Ndihma që vendet arabe i dhuruan Palestinës në tetë muajt e parë të vitit 2020 është 81.6 përqind më e ulët se ndihma që i dhanë asaj vitin e kaluar.

Ministria Palestineze e Financave njoftoi se vendet arabe dhuruan ndihmë në vlerë prej 38.1 milion dollarë për Palestinën në tetë muajt e parë të këtij viti.

Në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, vendet arabe dërguan ndihmë në vlerë prej 198,33 milion dollarë në Palestinë.

Mesazhi i Trump

Në ceremoninë e nënshkrimit të marrëveshjes për normalizimin e marrëdhënieve midis Emirateve të Bashkuara Arabe dhe Bahreinit me Izraelin, Presidenti Trump tha se vendet e pasura nuk duhet të dërgojnë donacione në Palestinë.

Në korrik, ministri palestinez i Financave Shukri Bishara tha se disa vende vëllazërore arabe kishin pezulluar ndihmën e rregullt që i kishin dhuruar Palestinës pa njoftim dhe shpjegim.

Nga ana tjetër, ulja e ndihmës arabe për Palestinën ndoshta u pasqyrua në faktin se ulja e çmimeve të naftës dhe pandemia COVID-19 ndikuan gjithashtu në ekonomitë e vendeve të Gjirit. /tesheshi.com/