Ukraina: Plani për mobilizim tregon se lufta nuk po shkon sipas planit të Moskës

Ukraina: Plani për mobilizim tregon se lufta nuk po shkon sipas planit të Moskës

Mobilizimi i Rusisë ishte një hap i parashikueshëm që do të rezultojë jashtëzakonisht jopopullor për publikun, thanë zyrtarët ukrainas mëngjesin e së mërkurës, ka shkruar Sky News.
Mykhailo Podolyak, një këshilltar presidencial ukrainas, tha se masa nënvizon se lufta nuk po shkon sipas planit të Moskës.

Podolyak shtoi se Vladimir Putini qartazi po përpiqet të transferonte fajin për fillimin e një “lufte të paprovokuar” me Ukrainën te Perëndimi.

Ai tha: “Apel absolutisht i parashikueshëm, i cili duket më shumë si një përpjekje për të justifikuar dështimin e tyre. Lufta është e qartë se nuk po shkon sipas skenarit të Rusisë dhe për këtë arsye i kërkoi Putinit të merrte vendime jashtëzakonisht jopopullore për të mobilizuar dhe kufizuar ashpër të drejtat njerëzore”.
Presidenti rus, Vladimir Putin thirri rreth 300.000 rezervistë rusë në një “mobilizim të pjesshëm” dhe e akuzoi Perëndimin për “shantazh bërthamor”.