Turqia kritikon raportin e BE-së mbi procesin e anëtarësimit të vendit

Turqia kritikon raportin e BE-së mbi procesin e anëtarësimit të vendit

Ministria e Punëve të Jashtme e Turqisë ka kritikuar raportin e Komisionit Evropian të vitit 2021 mbi procesin e anëtarësimit të turqisë, duke theksuar se ai raport pasqyron edhe një herë qasjen e standardit të dyfishtë ndaj vendit, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në një deklaratë me shkrim, ministria turke tha se raporti mbi strategjinë e zgjerimit “për fat të keq” anashkaloi përgjegjësitë ndaj Turqisë në një kohë kur qeveria e Ankarasë ringjalli dialogun e nivelit të lartë me BE-në dhe kërkoi zhvillimin e një agjende më të mirë politike me bllokun.

Sipas deklaratës, Turqia mohoi përfshirjen e tezave “jo-konsistente dhe të njëanshme” të Greqisë dhe Qipros Greke në raport, ashtu siç bëri në vitet e mëparshme.