Truss dha dorëheqjen, Partia Laburiste kërkon zgjedhje të menjëhershme

Truss dha dorëheqjen, Partia Laburiste kërkon zgjedhje të menjëhershme

Udhëheqësit e Partisë Laburiste të opozitës në Mbretërinë e Bashkuar kanë kërkuar zgjedhje të menjëhershme të përgjithshme pasi Liz Truss njoftoi dorëheqjen.

Kryeministrja e Britanisë Liz Truss dha dorëheqjen sot, 20 tetor 2022.

Ajo deklaroi se erdhi në detyrë në një kohë “paqëndrueshmërie të madhe ekonomike dhe ndërkombëtare”.