Trump kërcënon me shpalljen e emergjencës kombëtare për ndërtimin e murit me Meksikën

Trump kërcënon me shpalljen e emergjencës kombëtare për ndërtimin e murit me Meksikën

Presidenti amerikan, Donald Trump, ka thënë se mund të shpallë një emergjencë kombëtare për të ndërtuar një mur kufitar SHBA-Meksikë pa miratimin e Kongresit.

Ky veprim vjen pas takimit me demokratë të lartë, të cilët refuzuan kërkesat e tij për financim të këtij raporti, njofton Klan Kosova.

Pengesa e parë ku hasi Trump ishte të merr mbështetje për një projektligj për të financuar plotësisht nga Qeveria për muret kufitare.

Ai tha se ishte i përgatitur për mbylljen e pjesshme të Qeverisë – tani në javën e tretë – deri në vitet e fundit.

Rreth 800,000 punëtorë federalë kanë qenë pa pagesë që nga 22 dhjetori.

Ndihmësit dhe ligjvënësit do të takohen më vonë në një përpjekje të re për të zgjidhur bllokimin.