` . Toyota po zhvillon një automjet për të eksploruar Hënën - TV SHENJA

Toyota po zhvillon një automjet për të eksploruar Hënën

Ndërmarrja japoneze Toyota, në bashkëpunim me kompaninë JAXA (Agjensia e Kërkimit Hapësinor dhe Hapësirë ​​Japoneze), të zhvillojë një makinë për hulumtimin e Hënës.

Ai është një lloj automjeti që do të kujtojë disi Toyota Cruiser Toyota, dhe emri i tij do të jetë i ngjashëm – Lunar Cruiser, transmeton Telegrafi.

JAXA dhe Toyota nënshkruan një marrëveshje të përbashkët eksplorimi vitin e kaluar për të punuar në një projekt për të transportuar njerëz në Hënë.

Së bashku, ata punuan në prodhimin e pjesëve të provës për secilin përbërës teknik dhe prototipin e mjetit gjatë vitit 2020.

Këto punime përfshijnë kryerjen e simulimeve për të provuar fuqinë dhe provën e prototipave të gomave, si dhe përdorimin e modeleve të realitetit virtual dhe modeleve me madhësi reale për të përcaktuar paraqitjen e pajisjeve në kabinën e automjetit.