Tesla tërheq më shumë se 80,000 makina të shitura në Kinë

Tesla tërheq më shumë se 80,000 makina të shitura në Kinë

Tesla po tërheq më shumë se 80,000 makina të prodhuara dhe të importuara nga Kina të prodhuara që nga viti 2013, për probleme me softuerin dhe rripat e sigurimit, zbuloi të premten një deklaratë nga rregullatori kinez i tregut.

Prodhuesi i makinave elektrike me bazë në SHBA ka tërhequr 67,698 makina Model S dhe Model X të importuara në Kinë midis 25 shtatorit 2013 dhe 21 nëntorit 2020, për shkak të problemeve të softuerit që prekin sistemin e menaxhimit të baterive në automjete.

Tesla (TSLA) tha se do të përmirësojë softuerin e automjeteve të tërhequra, shkruan CNN.

Tesla tërhoqi gjithashtu 2,736 makina Model 3 të importuara të prodhuara midis janarit dhe nëntorit 2019, dhe 10,127 të prodhuara në Kinë të të njëjtit model të prodhuara midis 14 tetorit 2019 dhe 26 shtatorit 2022. Kjo ishte për shkak të instalimit të rripit të sigurimit potencialisht të gabuar të Tesla do të kontrollojë dhe riinstalojë, tha ai.

Në prill, Tesla tërhoqi gjithsej 127,785 njësi të makinave Model 3 në Kinë, duke përmendur defekte të mundshme në komponentët gjysmëpërçues që mund të çojnë në përplasje.