Stoltenberg përsëri paralajmëron për “pasoja të rënda” nëse Rusia përdor armët bërthamore në Ukrainë

Stoltenberg përsëri paralajmëron për “pasoja të rënda” nëse Rusia përdor armët bërthamore në Ukrainë

Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, përsëri ka paralajmëruar për “pasoja të rënda” nëse Rusia përdor armë bërthamore kundër Ukrainës, transmeton Anadolu Agency (AA).

“Rreziku i ndonjë sulmi bërthamor kundër Ukrainës, përdorimi i armëve bërthamore kundër Ukrainës është i ulët, por sigurisht ndikimi i mundshëm, pasojat janë kaq të mëdha”, tha Stoltenberg gjatë një video-fjalimi të drejtpërdrejtë në Forumin e Politikës së Jashtme të Berlinit.

“Pra, ky është një rrezik që duhet ta marrim seriozisht. Dhe ne e bëjmë këtë duke i përcjellë qartë Rusisë se do të ketë pasoja të rënda për Rusinë nëse ata përdorin një armë bërthamore në Ukrainë. Ne gjithashtu i kemi kujtuar Rusisë se një luftë bërthamore nuk mund të fitohet dhe nuk duhet të luftohet kurrë”, tha Stoltenberg.

Shefi i NATO-s përsëriti se aleanca ushtarake është e “përgatitur për të gjitha rastet” kur bëhet fjalë për luftën ruse kundër Ukrainës.

Ai përjashtoi një ombrellë bërthamore të NATO-s për Ukrainën si pengesë kundër Rusisë, duke theksuar se një mburojë e tillë bërthamore ishte vetëm për vendet anëtare.

Stoltenberg deklaroi se “prioriteti kryesor” i NATO-s është të sigurojë më shumë mbështetje ushtarake për Ukrainën, duke shtuar se, “Ne të gjithë duhet të bëjmë më shumë”.

Ai po ashtu tha se raundi i fundit i sulmeve me raketa ruse në qytetet kryesore të Ukrainës ishte “përshkallëzimi më serioz që nga fillimi i luftës” më 24 shkurt.